„Fluidizarea circulaţiei” – my ass

Într-una din după amiezile săptămânii trecute, am vrut şi eu, ca tot omul, să iau autobuzul spre Micro. Am observat că se circulă foarte încet, dar auzind sirene ale poliţiei si salvării, m-am gândit că a fost vorba despre vreun accident grav. Am stat răbdătoare în staţie, urmărind fiecare maşină care înainta cu viteza melcului în direcţia Micro, bară la bară. După vreo 15 minute am ajuns în autobuz, iar după alte 30 de min am ajuns în MicroI. Noroc ca am stat pe scaun si nu a fost inghesuiala în autobuz. Convinsă fiind de existenţa unui accident, am urmărit presa online, să văd ce s-a întâmplat. Însă n-am găsit nimic.

Ieri însă am aflat de la un şofer de taxi că motivul ambuteiajului nu a fost accidentul (deşi şi aşa ceva a fost, dar s-a „curăţat” repede), ci noul sens giratoriu de la Materna. Măi să fie. Atunci mi-am adus aminte comentariile ce le-am citit pe pagina de reclamaţii a primăriei:
(Nr.înreg.1947, remus veve, Turda, Romania)„Domnule Primar, ce naiba facem cu atatea sensuri giratorii Hai ca cel de la Electroceramica era necesar atat timp cat nu era semaforizare, dar pe cel din micro3 unde era semafor de ce s-a facut Iar acum colac peste pupaza a mai aparut unul la materna. Intri in sens si il blochezi fiindca trebuie sa acorzi prioritate pietonilor la trecerea de la iesirea din sens,exact cum se intimpla la micro3. La ore de varf va fii macel. S-au cheltuit bani pe semaforizare ca sa o DESFIINTAM! era mai in SIGURANTA”  ,

la care vine răspunsul oficial:

„Sectorul de drum a fost preluat de Drumurile Nationale. Exista specialisti si proiectanti de drumuri care au propus solutiile respective. Abordarea dvs. este subiectiva. Giratia inseamna fluidizarea circulatiei”.

EI NU, ZĂU!!! Mă întreb eu atunci, aşa ca un simplu pieton, nu ca şofer, cum draq de am petrecut juma de oră pe un traseu care, de obicei, durează 10 min dacă  Giratia inseamna fluidizarea circulatiei??? Al dracului de specialişti.

Apoi mai vine altul şi mai şi:

(Nr.înreg.1949, DEAC EVA, Turda, Romania)CF.legii liberului acces la informatii publice si datorilta faptului ca va solicita atita lume aceste informatii frumos ar fi domnule primar sa face-ti dovada costurilor semaforizarii orasului, semaforizare la care s-a renuntat in proportie de 85%. Sau mai bine sa o faca cei de la FISC? HAIDETI CA ESTE CAM PLIN CARUL SI DEJA SE RASTOARNA!”

iacă vine şi răspunsul „transparenţei”:

Conform Legii 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, Art. 6, alin. (3), Solicitarea în scris a informaţiilor de interes public cuprinde următoarele elemente: a) autoritatea sau instituţia publică la care se adresează cererea; b) informaţia solicitată, astfel încât să permită autorităţii sau instituţiei publice identificarea informaţiei de interes public; c) numele, prenumele şi semnătura solicitantului, precum şi adresa la care se solicită primirea răspunsului. Pentru ca cererea dvs. sa fie valabila, trebuie sa o formulati in scris si sa o depuneti la Registratura Primariei, camera 6. Va multumim pentru intelegere. 14 Mai 2010

Iar aici am şi eu completările mele: credeţi cumva că veţi primi un răspuns la cerere??? NUUUU! De ce? Pt. că nu există nici o transparenţă, pt că nu există nici cel mai mic interes/respect faţă de opinia cetăţeanului! Şi asta v-o spun din propria experienţă rodată prin adrese oficiale trimise către instituţia întreţinută de banii noştri.

Concluzia: aveţi tot dreptul din lume să fiţi supăraţi pe cei care îşi bat joc de dvs şi să ripostaţi, apărându-vă drepturile voastre constituţionale!!!

2 gânduri despre &8222;„Fluidizarea circulaţiei” – my ass&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s